СЕВЕРНА ИТАЛИЯ - летен тур в уникалните Доломити


По маршрут: София – Тофана ди Мецо - Кортина д’Ампецо – Тренто – Мерано - Моена – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей - Мадона ди Кампильо – Триест – Загреб - София

7 дни /6 нощувки /6 закуски/ 4 вечери


ПРОГРАМА


ДЕН 1 / София – Любляна

Отпътуване от София в 06.30 часа, от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.

ДЕН 2 / Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Пристигане в Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пешеходна обиколка в центъра на града: Новия и Стария дворец /отвън/, Шилерплац, Катедралата и сграта на бившия Министерски съвет от времето, когато Вюртемберг е бил кралство. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 3 / Щутгарт - Фройденщат

Закуска. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Фройденщат. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад, най – големият в Германия (219 x 216 м), обграден с фантастични арки в ренесансов стил и красиви фонтани. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел, в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Нощувка.

ДЕН 4 / екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген

Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане -  екскурзия до замъка Хоенцолерн, считан за наследствена резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия – династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м н. в. От създаването си през ХI в. до днес  замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществуване крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана отново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес той е музей и популярна туристическа атракция,  съхраняващ множество ценни предмети, свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най-ценните артефакти, които се съхраняват в музея, са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за селището Тюбинген. Разходка из средновековния център на града с цветната суматоха и типична атмосфера на млад и космополитен студентски град. Многобройни кафенета, уютни винени таверни, специализирани магазини, ресторанти придават изключително специално усещане за града. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 / екскурзия до Фрайбург – Колмар

Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане -  

еднодневна екскурзия до Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място, благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 / екскурзия до Баден-Баден и Страсбург

Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане - еднодневна екскурзия до Баден – Баден и Страсбург. Отпътуване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разходка из парка, където се намира богато украсената Тринхале и изворът с минерална вода. Минаване покрай казината, които до преди 60 години са били салони за водни процедури. Влизане в Стария град и отиване до руините на римската баня и до модерната баня Каракала. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъкът на Руан. По желание -  разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн, до сградата на Европейския парламент и Съвета на Европа.  Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7 / Клагенфурт

Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 8 / София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.


ЦЕНА /в лева


Дати и цени: 2019:

 • от 18 юни до 24 юни – 875 лв
 • от 26 август до 01 септември – 935 лв

ОТСТЪПКА 50 лв за резервации до 17 януари

Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски, от които 1 – в Словения в хотел 3***, 4 - в курортно селище в района на Моена в хотел 3***, 1 – в Загреб в хотел 3***, 4 вечери, туристическа програма – посещение на Кортина д’Ампецо и Триест, водач от агенцията. 

Пакетната цена не включва

 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Евроинс“ – 10 лв, над 65 г. – 15 лв, над 70 г. – 20 лв.
 • доплащане за единична стая – 165 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по-малко от 30 тур. – 45 лв.
 • градска такса в хотелите в Италия (заплаща се директно в хотела) – по 2.50 EUR на турист на ден.

Допълнителни мероприятия

 • екскурзия до Мармолада - така известната „Кралица на Доломитите“ – 25 EUR
 • екскурзия до Тренто и Мерано – 30 EUR
 • екскурзия до Мадона ди Кампильо - 27 EUR.

Забележка: допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за железници и лифт се заплащат на място.

Кабинкови лифтове

 • от Малга Чиапела – Пунта Рока – Малга Чиепела - 30 EUR, при група мин. от 20 туристи – 25 EUR
 • кабинков лифт до Чима Тофана ди Мецо - 22 EUR , при група мин. от 20 туристи – 19 EUR

Минимален брой туристи: 35
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус