Имението в село ЕМЕН


В западната част на Търновските  височини р. Негованка образува  живописен  пролом, известен  с  името Еменски каньон. Село Емен, чието име носи каньонът, е разположено  в  полите на Предбалкана, на 20 км. западно от  Велико Търново. Каньонът дава началото на екопътека, която започва с пещера и завършва с приказния водопад Момин скок ,висок 10 метра. Негованската екопътека е първата екопътека, построена на територията на България. През 1980 г. Еменският каньон и водопадът са обявявени за защитена територия. Над петдесетметровите отвеси, сводове, водопади и пещери са изненадваща гледка за равнинния терен, сред който се намира каньонът на реката. Дължината му е 950 метра. В неговото начало се разкрива входът на Еменската пещера, свързана с повърхността чрез естествен вход. Тя е дълга 3113 м  и заема седемнадесето място в списъка на най-дълбоките пещери в България. В миналото е използвана последователно като гъбарник, като склад за узряване на сирене и като част от изградената над нея военна база.

Комплекс ИМЕНИЕТО*** предлага настаняване в няколко  уютни къщи: 3-етажната „Орехов дом” с 5 апартамента и 2 стаи, 2-етажната Лешникова къща с 9 стаи, 2-етажната Етно вила – 3 стаи и сауна на втория етаж, 2-етажната Хаджигиздова къща с 5 стаи. Общ капацитет – 70 легла.

Ресторантът в комплекса предлага разнообразно меню.


ЦЕНИ В ЛЕВА ЗА ПОМЕЩЕНИЕ
/нощувка, закуска, ползване на база за отдих  - стрелба с лък, волейбол на трева, тенис на маса, външен басейн /

  • Единична стая – 42
  • Двойна стая – 60
  • Тройна стая - 75


  • за свободното време: тенис маса / 2 бр. /, волейбол на трева,минифутбол, бадминтон
  • сауна – 10 лв/час
  • масаж – от 30 лв, в зависимост от вида
  • дисководещ – 120 лв/4 часа
  • семинарна зала / екран, флипчарт, безжичен интернет / - 50 лв/ден

Екохотелът е отворен целогодишно и разполага и с голям ресторант за 120 души, който работи по предварителна заявка. Има дансинг с площ 100 кв.м и е подходящ за сватби, фирмени и семейни тържества.

 Използването на съоръженията за барбекю е позволено само в специални случаи, след предварителна резервация и се заплаща с 30 лв.на ден.

Басейнът е с размери 12,5 x 5 метра и е дълбок между 1,40 и 1,60м. 

Всяка от стаите разполага със самостоятелна баня и тоалетна. Оборудвана е със собствен минибар, телевизор с Булсатком и климатик, а допълнителна екстра е безплатният достъп до безжичен интернет.

На територията на ИМЕНИЕТО***е отворен денонощно православен параклис ,посветен на св. Петър и  озвучен с песнопения на църковно-славянски хор.