Семеен хотел ЛА РОКА*** - Стара Загора


Намира се в центъра на града, в близост до централната пешеходна зона, на 300 м от автогарата и жп гарата, на 500 м от Държавната опера и на 500 м от Историческия музей.

Предлага настаняване в 15 двойни стаи, 3 фамилни и 1 апартамент – просторни и стилно обзаведени, с климатик, безжичен интернет,балкон.

Цени в лева за помещение/ден
нощувка, охраняем паркинг

  • Единична стая - 60
  • Двойна стая – 65
  • Фамилна стая – 69
  • Апартамент – 79
  • Допълнително легло в апартамент или фамилна стая – 15 лв.
  • Дете до 6 г. на допълнително легло – безплатно.
  • Закуска- 5 лв

В непосредствена близост е БУХЧЕВА КЪЩА –първокласен ресторант, разположен в емблематичната за града 100-годишна сграда, първата в града в европейски стил сецесион. Изискана лятна градина с православен параклис „Св. Димитър”.

Парк Българско опълчение – Стара Загора

е разположен в източната част на Стара Загора, върху площ от 1400 дка. През месец септември 1875 година е сборен пункт на старозагорските въстаници, а през Освободителната война е команден пункт на боя за Стара Загора (19-31 юли 1877 година). На историческия хълм "Чадър могила" е издигнат Мемориалният комплекс "Бранителите на Стара Загора 1877г." Паметникът е дело на скулпторите Крум Дамянов и Божидар Козарев и увековечава бойното кръщение на Българското опълчение и Самарското знаме, и безпримерния героизъм на руси и българи при защитата на Стара Загора на 31 юли 1877 г. На вечна стража под развятото знаме стоят шестимата български опълченци и руският офицер.

Те символизират непреодолимата преграда на 6-те български дружини, които под командването на руските офицери, за пръв път влизат в бой при Стара Загора. Към монумента отвеждат 100 стъпала. Мемориалният комплекс "Бранителите на Стара Загора 1877 г.", тържествено открит в чест на 100-годишнината от боевете за Стара Загора на 30 юли 1977 г., е израз на благодарността и вечно живата памет на българите.