ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА В КЮСТЕНДИЛ И МЕЖДУНАРОДЕН СЪБОР СЛАВЧЕТО


ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА В КЮСТЕНДИЛ И МЕЖДУНАРОДЕН СЪБОР „СЛАВЧЕТО”

2-дневна автобусна екскурзия София – Шишковци – м. Славчето – Кюстендил – Невестино – София  

Събота /22 юни 2019/Отпътуване в 7.30 ч. от София / 8.30 ч. от Перник / за с.Шишковци– посещение на къща – музей „Владимир Димитров – Майстора”. Продължаване за м. Славчето / около 40 км / за традиционния от десетилетия събор – проява на добросъседство и приятелство, която събира хора от близките погранични селища и общини на българо-сръбската граница. Международният събор е организиран от Община Трекляно и Община Босилеград. Под звуците на богата музикална програма се разпъват шатри, скара- бира за кебапчета и плескавици, сергии, вият се хора… . Свободно време за обяд и покупки. 15.30 ч. – отпътуване за Кюстендил – участие в Празник на черешата: изложение в Градската градина, с конкурсен характер; «Черешата в занаятите» - произведения на изкуството, изработени от художници и занаятчии; «Черешчица род родила» - богата фолклорна програма с участието на състави, певци, танцови формации.

Настаняване в хотел*** 20.00 ч. – Празничен концерт на площад „Велбъжд”. Нощувка.

Неделя /23 юни 2019/Закуска. Разходка „Забележителности в Кюстендил” – пешеходна и автобусна. Обяд и отпътуване за с. Невстино. Кратка почивка край Кадин мост / 1470 г. / - разказ и легенда за пстрояването му.Отпътуване за София.

Цена: 109.00 лв: автобусен транспорт, туристическа застраховка, водач, 1 нощувка със закуска в хотел**/*** в Кюстендил, обяд в заведение на Хисарлъка/ в града.

Цената не включва входни такси и беседи за посещаваните обекти.

*Условия за резервации: 50 % депозит при резервация. Доплащане – до 04 юни.
*Необходим брой туристи за провеждане на екскурзията - 35


ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА 2019– ПРОГРАМА

21 юни /петък/ - Късноантична и средновековна крепост „Хисарлъка” - 20:00 ч. - „Античността оживява на „Хисарлъка” - Спектакъл-възстановка.

22 юни /събота/ - Градинката пред Община Кюстендил
10:00 ч. - Изложба-базар на череши и черешови произведения. Изложение на занаятчии и производители. Арт-работилници за деца.
11:00 ч. - Официално откриване на празника Представяне на перспективни сортове череши за страната и района от Институт по земеделие, Кюстендил Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало, най-красив черешов щанд.
12:00 ч. - Фолклорен празник „Черешчица род родила”. Площад „Велбъжд”, 20:00 ч - Празничен концерт

23 юни /неделя/ - Градинката пред Община Кюстендил 
10:00 ч. - Изложба-базар на череши и черешови произведения. Изложение на занаятчии и производители. Арт-работилници за деца – редене на вешала и пана.
10:30 ч.– Кулинарна надпревара „Череши в кухнята”. Кулинарни демонстрации.Състезателни игри с череши.