На Димитровден към Истанбул

Автобусна екскурзия 26-29 октомври 2023 / четвъртък-неделя /

Цената 276 лв на турист в единична стая и и 216 лв на турист в стая с 2 или 3 легла,включва:

 •  Транспорт България – Турция (Истанбул) – България с лицензиран туристически автобус;
 •  Пътни, магистрални и гранични такси;
 •  2 нощувки със закуски в  NO NAME***хотел  в европейската част на Истанбул / името на хотела се съобщава 3 дни преди отпътуването /;
 •  Бонус: Посещение на Одрин, при възможност разглеждане Джамията Селимие- най-голямата джамия в Турция;
 •  Допустим багаж в автобуса – 1 куфар до 30 кг на човек;
 •  Водач  по време на пътуването и престоя в Истанбул.

Цената не включва:

 •  Разходи от личен характер; 
 •  Програми по желание;
 •  Входни такси за музеите;
 •  Туристическа градска такса за хотелите (заплаща се задължително към пакета);
 •  Застраховка „Отмяна на пътуване” – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания;
 •   ползване на слушалки
 •  входни такси за двореца “Топ Капъ” и съкровищницата към двореца (750 TL), двореца “Долмабахче” (650TL), Аквариум “Флория Истанбул” (650TL); кулата Галата (175 TL)
 •  Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава до 3 дни преди пътуването);

Ден 1/четвъртък/
 Нощен преход. 19:00 ч. – Автогара “Сердика” (Трафик Маркет) (София)


Ден 2 / петък /
Сутрешно пристигане в Истанбул. Освежаване във фоайето на  хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след  14.00 ч. Това е  политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават до 08:00 ч. според отпътуването за България.
Екскурзии по желание: 08:00ч. Екскурзия до Принцовите острови до о-в Буюк Ада. Плавайки край Североизточния бряг на Мраморно море, ще се насладите на екзотичните гледки към архипелага от 9 острова, сред които само 4 обитаеми. Посещение с беседа и свободно време на о. Буюкада. Разходката с колело или файтон се заплаща допълнително. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа и включва – транспорт, билет за кораб до Прицови острови, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
или 
Екскурзии по желание: 08:30ч. Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул.На ПЕШЕХОДНАТА РАЗХОДКА  ще се запознаете с някои от основните забележителности на античния и средновековен исторически център на Истанбул. Първата спирка е площад Беязид, с разположената на него джамия, преминава се през най-големия и най-стария  закрит базар в света Капалъ чарши, строен през 15 век. Има 21 входа, 17 кръчми, 66 улици и близо 4500 магазина.Преминава се покрай Камъка с обръчите (Чембърлиташ), който има много интересна история, и се стига до Хиподрума. През византийско време на него са се провеждали конни състезания,  гладиаторски битки, пиршества и сватби. Днес, единствено трите масивни колони свидетелстват за древния произход на тази арена. Египетският обелиск е докаран от храма на Аполон чак от Карнак. Това е най-древният паметник не само на Хиподрума, а в цял Истанбул. Змиевидната колона,  фонтанът на Вилхелм ІІ, построен през ХІХ в….
Следва посещение на един от символите на Истанбул – изумителната Синя джамия. Наричат я така заради 21 043-те сини фаянсови плочи, използвани при декорирането на джамията,  доставени от дворцовите ателиета в Изник. Копринените килими на пода, с големина няколко хиляди квадратни метра, са доставени от дворцовите тъкачници, а стотиците кристални кандила, служещи за осветление – от други страни. Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След нейното завършване туристите се прибират самостоятелно до хотелите. 
 /Цената включва – лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/. Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека. 
Туристите, записали се за двореца Топкапъ или Йеребатан сарнъджъ Цистерна ,след края на пешеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език. 
Екскурзии по желание: 10:30ч. Посещение на Йеребатан сарнъджъ Цистерна /Цената включва – лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор /Вх. такса за обекта не е включена в цената/доплащане на място / Екскурзията се провежда при минимум от 10 човека 
Екскурзии по желание:  11:30ч. Посещение на султанския дворец “Топ Капъ” /Цената включва – лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор /Вх. такса за обекта не е включена в цената/доплащане на място /Екскурзията се провежда при събран минимум от 10 човека.
или 
Екскурзии по желание: 10:00ч.  Посещение на Aqua Florya Mall и аквариум “Aqua Florya ще промени възприятието за обикновения мол за пазаруване.Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения, предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. Аквариумът Florya в Истанбул заема около 22 хиляди квадратни метра, а  обемът на водата е най-малко 6800 кубически метра. /Цената включва – транспорт, обслужване от фирмата партньор/ Входна такса за  Аквариум Aqua Florya не е включена в цената/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
Екскурзии по желание: 17:00ч. – Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част,където ще посетим Мол Watergarden Istanbul. По възможност ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра, в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика, откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки и са изненада за туристите с посещение на Чамладжъ. Екскурзията е с продължителност около 3-4часа.  /Цената включва – транспорт, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
или
Екскурзии по желание: 19:00ч. – Вечеря в рибен ресторант с гледка към Златния Рог (1).
Меню: ордьовър, мезе, зелена салата, топли предястия, основното ястие е риба по Ваш избор ( Ципура или Лаврак), а за десерт се предлагат плодове или сладкиши.  Напитките са по 2 на човек( безалкохолни, вино, бира или традиционното турско питие ракъ, приготвено от грозде и анасон). Цената включва – транспорт и обслужване от фирмата партньор Екскурзията се провежда при минимум от 10 човека.
или
Екскурзии по желание: 20:00ч. – Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Мюзик Хол”(1): 
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерти, аклкохолни и безалкохолни напитки. 
Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. Цената включва:  Вечеря с напитки, шоу програма, транспорт (за хотели извън Аксарай, Лалели, Беязит) и обслужване от фирмата партньор Екскурзията се провежда при минимум от 10 човека. Нощувка.


Ден 3 / събота /
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: 08:30ч. – Плаване с корабче по Босфора – вълнуваща разходка между два континента, съчетана с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран. /Цената включва – транспорт, плаване с корабче по Босфора, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
Екскурзии по желание: 08:30ч. – Панорамна автобусна обиколка на Истанбул – Преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива „Босфор” – чудо на строителната техника, който ще ни привества с „Добре дошли в Азия “,кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Отпътуване за Европейската част на града към площад Таксим – съвременния център на Истанбул, кратка разходка по булевард Истиклял с прочутия старинен трамвай „Носталгия“, Галатската кула и Катедралата Св. Антоан Падуански е -сред най-значимите католически сгради в Истанбул. Посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, свободно време за фото пауза и отправяне към  цветния квартал Балат, свободно време за разходки –  цветни къщи, калдъръмени улици, църкви, джамии и синагоги се редят по улиците на Балат, разпръснати сред антични аукционни къщи, модерни кафенета и магазини за ретро дрехи. Изпийте турско кафе в някое от цветните кафенета, приготвено на пясък. Насладете на времето си в Истанбул, опитайте от многобройните сладки изкушения /за да можете да се влюбите в града и да се върнете /.Цената включва – транспорт, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
или 
Екскурзии по желание:08:30ч. 2 в 1 Плаване с корабче по Босфора + Панорамна автобусна обиколка на Истанбул – Плаване с корабче по Босфора между два континента, с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран. Преминаване в азиатската част на града с корабче и слизане пред двореца Берлербей. „Добре дошли в Азия “. Отпътуване за Европейската част на града към площад Таксим – съвременния център на Истанбул, кратка разходка по булевард Истиклял с прочутия старинен трамвай „Носталгия“, Галатската кула и Катедралата Св. Антоан Падуански. Посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, свободно време за фотопауза и отправяне към  цветния квартал Балат, свободно време за разходки – цветни къщи, калдъръмени улици, църкви, джамии и синагоги,  антични аукционни къщи, модерни кафенета и магазини за ретро дрехи. И турско кафе, приготвено на пясък. Опитайте от многобройните сладки изкушения/за да можете да се влюбите в града и да се върнете/ Цената включва – транспорт, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
Екскурзии по желание: 14:00ч. – Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян. Новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк. /Цената включва – транспорт, лицензиран екскурзовод на български език и обслужване от фирмата партньор/Вх. такса за обекта не е включена в цената/доплащане на място / Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
или
Eкскурзии по желание: 14:00ч. – Очарованието на “Истанбулският Манхатън” с посещение на небостъргача “Сапфир”– най-високата жилищна сграда в Европа (236 м.) на 54 етажа със 174 апартамента. Комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите на последния етаж, където е панорамната площадка, оттам се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.  /Цената включва – транспорт до обекта, билет за изкачване на панорамна площадка и 4D и обслужване от фирмата партньор / Екскурзията се провежда при събран минимум от 10 човека. 
или
Eкскурзии по желание: 16:30ч. – Посещение на Mall Viaport Venezia – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ !!! Самият мол е заобиколен от  канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки. /Цената включва – транспорт, обслужване от фирмата партньор/ Екскурзията се провежда при минимум от 20 човека.
Екскурзии по желание: 19:30ч. – Вечеря ‘Нощен Босфор “на яхта с включени алкохолни и безалкохолни напитки и  богата шоу програма.  Цената включва – транспорт и обслужване от фирмата партньор Екскурзията се провежда при минимум от 10 човека.
или
Екскурзии по желание: 20:00ч. – Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Мюзик Хол”(2): 
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерти, аклкохолни и безалкохолни напитки. 
Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. Цената включва:  Вечеря с напитки, шоу програма, транспорт (за хотели извън Аксарай, Лалели, Беязит) и обслужване от фирмата партньор Екскурзията се провежда при минимум от 10 човека. Нощувка.


Ден 4 / неделя /
Закуска.Освобождаване на стаите до 08:00 ч. и взимане на личните документи от рецепция. Качване на багажа в автобуса и отпътуване към Одрин .
Включено в пакета: Посещение на Одрин, при възможност разглеждане Джамията Селимие- най-голямата джамия в Турция; Свободно време около 1час  .
Отправяне към  границата Капитан Андреево и отпътуване за България . 

Пристигане  късно вечерта, в зависимост от преминаването на граничните пунктове.

Цени на допълнителни екскурзии/ валидни при записване до 16 октомври /, до 12г. /над 12 г.

Екскурзия до Принцовите острови до о-в Буюк Ада – 20 лв/35 лв

Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул – 10 лв/14 лв

Посещение на Йеребатан сарнъджъ Цистерна /Вх. такса за обекта не е включена в цената/ при минимум 20 записани туристи– 15 лв/24 лв

Посещение на султанския дворец “Топ Капъ”– 15 лв/30 лвПосещение на Aqua Florya Mall и аквариум “Aqua Florya” при минимум 20 записани туристи– 20 лв/30 лв

Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul– 25 лв/35 лв

Нощна автобусна обиколка на Истанбул– 30 лв/36 лв

Вечеря в рибен ресторант с гледка към Златния Рог (1)– 50 лв/70 лв

Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Мюзик Хол” (1)– 50 лв/70 лв

Плаване с корабче по Босфора– 20 лв/40 лв

2 в 1 Плаване с корабче по Босфора + Панорамна автобусна обиколка на Истанбул– 40 лв/65 лв

Посещение на новия султански дворец Долмабахче– 25 лв/45 лв

Очарованието на “Истанбулският Манхатън” с посещение на небостъргача “Сапфир”– 80 лв/85 лв

Посещение на Mall Viaport Venezia – 14 лв/20 лв

Вечеря “Нощен Босфор (1)” на яхта с включени алкохолни и безалкохолни напитки и богата шоу програма– 80 лв/110 лв

Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Мюзик Хол” (2)– 50 лв/70 лв

Вечеря “Нощен Босфор (2)” на яхта с включени алкохолни и безалкохолни напитки и богата шоу програма– 80 лв/110 лв

Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с посещение на реновираната българска желязна църква “Свети Стефан”– 20 лв/30 лв

Плащания

 30% депозит  при записване, доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване

 Необходими данни за всички пътуващи :

Три имена на латиница по международен паспорт; Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин; Номер на паспорт/лична карта и дата на валидност;телефон за контакт.

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването. 
Всички клиенти  задължително доплащат за допълнителна медицинска застраховка  при резервация: 6.00 лв за лица до 65 г., 12.00 лв за лица от 65 до 70 г., 18.00 лв за лица от 70 до 80 г.
Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки “Отмяна на пътуване” и застраховка “Кражба, загуба или забавяне на личен багаж”. 
Предни места от 1-ви до 5-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. 
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. 
Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти. 
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите
При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.  
Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
За български граждани не се изисква виза за Турция.  За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.  
Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека – за всяка група  и линия на пътуване.  Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана до 3 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.

Условия за пътуване в Турция: Важи ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ:

Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване или валидна лична карта.Безсрочни лични карти се считат за валидни, ако са издадени преди по-малко от 10 години
Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека. Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана – 7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.
Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч.
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. 
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Допълнителните екскурзии на място могат да бъдат платени в лева, евро, долари и турски лири.

Бонус ваучер 30 лева за следващо пътуване – важи 6 месеца от датата на пътуването по настоящата резервация. Всеки, който е пътувал с фирмата организатор, получава отстъпка 30 лева за следващо пътуване по програмите на организатора. Този БОНУС ваучер, не подлежи на възстановяване и не може да бъде комбиниран с други промоции, активни отстъпки или други ваучери. По резервация може да се прилага само 1 ваучер с отстъпка и той се приспада от цялата стойност на резервацията. Ваучерът се идентифицира по ЕГН на пътуващ и не може да се преотстъпва на трети лица.