Ново! Оферта за Нова Година 2024 с автобус, в РУМЪНИЯ с ВЛАШКО и БАНАТ

ДРОБЕТА ТУРНУ СЕВЕРИН – брилянтна огърлица на река ДУНАВ в хотел Continental 3*!

Новогодишен пакет:

3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери с напитки и ДВЕ празнични вечери с музика и напитки!

 30 декември / събота / – 02 януари  / вторник /

Хотел в Турну Северин – Hotel Continental 3*

1 ден (30.12.2023): София – ГКПП Брегово – Дробета Турну Северин – 315 км.

Сутринта, в 07:00 часа, отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Видин – ГКПП Брегово – Неготин – Кладово – Турно Северин, с попътни почивки на подходящи места.

Приказно пътуване във Влашко ни се очертава още с преминаването на сръбско – румънската граница при река Дунав. Преминаваме по мост досущ като Император Траян, когато е превзел Дакия, но не по моста на знаменития Аполодор от Дамаск, а над самите шлюзове на половинвековната ВЕЦ при Железни врата.

Така се озоваваме  в Олтения и в земя на мед и пчелини – окръг Мехединци, с удивиделен пейзаж!

Погледнем ли реката – остров Банулуи очите ни радва, а живописният път под  хълма  „Кръстът на Свети Петър” преминава и ни води  до брилянтната огърлица на Дунава – Дробета Турно Северин.

Следобед – пристигане в Турно Северин и хотел Континентал 3*, част от едноименната верига хотели – централно разположен в „Парка на Розите”

Свободно време за освежаване и първи впечатления от прекрасния град-бижу на Дунава. В разходката ни, от центъра ще стигнем до Променада Кришан – зона за отдих, която пресича града от север на юг. Районът е парково оформен с пейки, дървета, зелени площи, а в средата му е кръгово кръстовище, където се поставя коледната елха през зимните празници. В близост до елхата е и постоянна сцена, на която се провеждат представления на открито.

В 19:00 часа вечеря на блок маса с включени напитки: безалкохолно, домашно вино и… Noroc!  Наздраве! с цуйка (ţuică) – румънска плодова ракия от сини сливи. Нощувка.

2 ден (31.12.2023): Турно Северин – Оршова – круиз – Турну Северин 80 км.  

Закуска. Свободно време в Турно Северин или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до Банат и Оршова с круиз по Дунав и посещение в манастир „Св. Ана”.   

Сутринта, в 10:00 часа продължава нашето приказно пътешествие в земята на историческия Банат и пристанищен град Оршова – дунавска прелест, покатерила се по хълмовете срещу устието на река Черна и в началото на най-посещаваната от туристите част от Дунавското дефиле. В 11:00 часа започва вълнуващ круиз, с продължителност общо три часа (отиване и връщане), в най-дългото дефиле в Европа – 135 км.

Започвайки от Оршова и до манастира Мараконя, плаваме надолу по дефилето, докато стигнем до Еселница, където реката е разсякла скалите  и под върховете им Голям Чукару (318 м) и Малък Чукарул е създала  Котлите на Дунава/Cazanele Dunarii. Тук е създадена грандиозна скулптура на Децебал  – сякаш  в отговор на император Траян и неговата мемориална плоча „Траянова табла“, дълга 4 метра и висока 1,75 метра. Едноименните залив и манастир – Мраконя са крайна точка в круиза и отплаваме, за да акустираме обратно в Оршова –   ще посетим красивия манастир „Св. Ана”, който от височината, на която е разположен ни предоставя прекрасна панорама към Дунава и Оршова.

В това прекрасно пътуване ще научите и за първия светец на българското Видинско царство и втори българин след Свети Иван Рилски, който приживе е посветен в редовете на светиите на българския народ – Свети Никодим Тисмански известен още и като Вратненски. По чудодеен начин св. Никодим изпълнил волята Божия, който го призова: „Тръгни с увереност към мен към влашката земя, премини по вълните на р. Дунав, защото водите няма да ти навредят, дори ще те пренесат там, където ти заповядвам да стигнеш. Постави наметалото си върху водата и вярата ти в Мен ще ти посочи стъпките и ще освети живота ти!” Така светият Никодим „прекосява Дунава” и основава един от първите манастири в Румъния – манастира Водица, който ще видите в далечината от пътя.

В късния следобед завръщане в Турно Северин и хотела.

В 21:00 ч. – начало на ГАЛА вечеря със сервиране (4-степенно меню) с включени алкохолни и безалкохолни напитки;  жива музика с интернационален репертоар.    

Нощувка.

3 ден (01.01.2024): Турно Северин – Корчова – Стрехея – Турну Северин 100 км.

Късна закуска. Свободно време в Турно Северин или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до Корчова, с дегустация на местни вина и разходка в Стрехея до „скритият” манастир „Света Троица”

Манастирът е построен от княз Матей Басараб в средата на 17 век. Укрепеният манастирски комплекс е изящен пример за румънска средновековна архитектура. Манастирската църква се счита за едно от последните оригинални произведения на школата Мунтения от 17 век. Тя е, може би, и единствената в страната, чийто олтар е обърнат на юг, противно на общото изискване църковните олтари да са  на изток.

Завръщане в Турну Северин. Свободно време. Вечеря с напитки и музикално оформление с диджей. Нощувка.

4 ден (02.01.2024): Турно Северин – Пирот – КПП Калотина – София 330 км.

Закуска. В 09:30 ч. – освобождаване на хотела и отпътуване за България.

Маршрутът ни преминава през „Турлакия” /териториите от двете страни на границата покрай река Тимок – Кулско, Трънско и Зайчарско, както и Горното Понишавие с център Пирот /.  Турлаците са интересна етнографска група, за която ще разкажем интересни факти от дълготрайната и отколешна връзка между Чипровци и Пирот.

Престой и разходка в Пирот за около два часа с възможност да похапнете, да пазарувате или да разгледате: Етнографски комплекс/ Музей на Понишавието (старата къща на Христо Йованович) или двете изцяло български църкви в центъра на Пирот. Едната – „Рождество Христово”/ 1834 г. /, известна като „старата” или „пазарската” църква. Другата – „Успение Богородично” е от 1870 г. В тях можете да видите икони, изписани от зографи от българската Самоковска иконописна школа.  

Пристигане в София вечерта.

ПРОМО цени до 15 Ноември: 

На турист в двойна стая: 789 лева

На турист в единична стая: 1045 лева

Трети възрастен на доп. легло в двойна стая – 759 лева

Дете от 4 до 14 г. на доп. легло в двойна стая – 510 лева

Пакетната цена  в лева  включва:

транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус;

3 нощувки с 3 закуски на блок маса в хотел Continental – 3*;

1 стандартна вечеря на блок маса с напитки (безалкохолно, наливно вино и цуйка) на 30.12.;

Новогодишна гала вечеря със сервиране (4-степенно меню) с напитки и жива музика; 

Празнична вечеря с напитки и музикално оформление диджей на 01.01.24;

Разходка в град Пирот;

медицинска застраховка в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност – 4000 евро;

водач от агенцията.

Пакетната цена НЕ включва:

екскурзия и круиз до Банат и Оршова с манастир „Св. Ана” – 25 евро възрастен и 20 евро дете до 10 год. при минимум 20 туриста. Включва: трансфер до Оршова, круиз по река Дунав на кораб (90 местен) и посещение на манастир Св. Ана; 

екскурзия до Стрехея с манастир „Св. Троица” и Корчова с посещение на винарна и дегустация на три вида вино – 25 евро възрастен и 15 евро деца до 12 год. при минимум 20 туриста;

музейни такси за обекти посещавани по желание

ВАЖНО!

Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в България.

Доплащане:

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 15 лева.

Доплащане на турист в две посоки, който отпътува от град:

– Пловдив – 70 лева;

– Пазарджик – 60 лева.

За пътуващи със СОБСТВЕН транспорт – отстъпка 30 лева.

Туристите със собствен транспорт нямат запазени места в автобуса при задължителната тур.програма. Те могат да се включат в програмата, само ако има свободни места в автобуса.

Начин на плащане: депозит – 200 лева на турист, доплащане до 12 декември 2023

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт;

за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие) за тяхното съгласие детето да напусне България;

за деца под 18 години, чийто родители са със различни фамилни имена, се изисква акт за раждане на детето (оригинал + 1фотокопие) за да се удостовери, че то е придружавано и от двамата си родители

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  

Агенцията си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата.

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Р. Румъния!

Към момента на публикуване на програмата (08.10.23 г.) Р. Румъния НЕ изисква представяне на документ свързан с Ковид от пътуващи българи.

В случай, че условията за влизане бъдат променени и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване;

2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева;

3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева;

4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;

5. ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева.

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Полезна информация:

Валутен курс: 1 румънска лея = 0,39 лева; Часово време: София 12:00 ч. – Букурещ 12:00 ч.

Важно:

музейни такси се заплащат само в румънски леи. В заведения и магазини се заплаща само в румънски леи!

Местоположение на хотел Continental 3* Турну Северин: централно разположен в старата част на града, сред най-красивия парк на града – „Парка на розите” и в близост до река Дунав. На крачка от хотела са прекрасен кинетичен фонтан и Дворецът на културата „Теодор Костеску”.

В приятна разходка по равните и широки улици на града и покрай забележителностите му, за по-малко то 20 минути (1,2 км.) достигате до зоната за отдих и развлечения  Променада  „Кришан”.

Настаняване в Continental 3* Турну Северин: напълно обновеният хотел разполага с капацитет от 115 помещения за настаняване, разпределени в двойни стаи и апартаменти. Цветовата гама в хотела е в нюансите на синия цвят – обещание за релакс и мечти. Стаите са с площ от 21 м2, модерно обзаведени и разполагат с кабелна телевизия, мини бар, бюро и баня.

Настаняването е на двойно легло с размер 160 см или 2 отделни легла с ширина 0,90 м. Допълнителното легло в стаите е разтегателен фотьойл.

На територията на хотел Continental 3* Турну Северин: просторно фоайе с прилежащ дневен бар и открита тераса към Дунава, денонощна рецепция, асансьор, ресторант, конферентна зала и банкетни зали за частни партита. Паркинг и безплатна интернет връзка на територията на целия хотел.