ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ДЖЕРБА – ОСТРОВЪТ НА ЗЛАТНИЯ ПЯСЪК

8 дни/7 нощувки на база ол инклузив,  самолетна програма

2 часа полет, 30-40 минути автобусен трансфер до хотела и пристигате на Джерба  –  най-големият средиземноморски остров на Африка – красиви плажове и хотели, традиционни къщи и пазари, старинни улички и най-важното – приветливи хора.Туризмът тук е целогодишен, но водата на Средиземно море е подходяща за плаж от май до октомври.Много туристи обичат спокойствието на месеците от ноември до април, ползвайки спа услугите в курорта.През зимата  средната температура е 17-18 градуса, а през август достига 45.

Хотел  Cedriana*** е разположен в туристическата зона, на 6 км от град Мидун. Предлага настаняване за над 200 гости, ресторант с вкусни и разнообразни ястия– вътрешен и в градина,бар, открит и закрит басейн, водна пързалка, магазин за сувенири, обмяна на валута. От бара на хотела можете да поръчате водка, вино, бира или да опитате местната смокинова ракия, т. нар, буха. За дамите – ликьор от фурми, местно производство, който, с няколко бучки лед и газирана вода, се превръща в приятена напитка за освежаване и релакс. За настроението на гостите се грижи и анимационен екип.

CEDRIANA*** е двуетажен уютен хотел и ще ви очарова с разположението и екстериора.Излизайки от хотела, тръгвате вляво и  на около 250 м минавате по пешеходна пътека, а указателна табела ви насочва към плажа вдясно, определен за гостите на хотела. Тук е и барчето, където можете да поръчате лек коктейл, безалкохолни и топли напитки – чай, кафе. Както  при басейна на Cedriana*** , и тук получавате чадър и шезлонг. Дългата плажна ивица е подходяща за крайбрежна разходка – пеша или с камила.

Цени  2024 – хотел Cedriana*** – на човек, настанен в стая  с 2 легла

//7 нощувки на база ол инклузив, чадър и шезлонг на плажа и край басейните,вечерна анимация, самолетен билет, автобусен трансфер летище-хотел-летище /

26 май – 02 юни – 853 лв.

22-29 септември  – 882 лв.

*Цените са валидни за направени резервации през март. Попитайте в офиса ни за актуални цени – за посочените или други дати.

Условия за резервация: 30 % депозит, доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Летище, номер и час на полет:

София – Джерба – BGH3019  16:20 – 16:20

Джерба – София – – BGH3020 – 17:20 – 21:20

Допълнителни екскурзии

Пустинята Сахара: двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята (включен транспорт с джипове 4×4)
130 евро – възрастен / 100 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
140 евро – възрастен / 110 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуване от остров Джерба в посока Габес. Продължаваме към Тозьор , в района на който се настаняваме в 4* хотел. Обяд. Следва сафари в пустинята Сахара с джипове 4 x 4, посещение на оазиса Шебика, който е само на 4 км от границата с Алжир. Това е и мястото, където е сниман филма „Английският пациент”. Разглеждане на оазиса с местен водач. Следва същинската част от сафарито с джипове, което ще ни отведе от Онг Жмел – мястото, където е заснет един от епизодите на „Междузвездни войни”. Нощувка.
Във втория ден от екскурзията ще посети оазиса на Тозьор. Ще продължим към град Ду з, където има възможност за яздене на камили из пясъчните дюни – по желание, срещу допълнително заплащане (около 15 евро на човек). В Матмата ще посетим типична берберска къща, която е изградена в стила на местните племена троглодити. Обяд в типичен берберски ресторант. Връщане на остров Джерба.
ВАЖНО: Поредността на дните може да бъде обърната.

Еднодневна екскурзия до Матмата и Дуз
80 евро – възрастен / 50 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
90 евро – възрастен / 55 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуване към столицата на берберите троглодити – Матмата, където ще посетим типична берберска къща, която е изградена в стила на местните племена троглодити. Обяд в типичен берберски ресторант. Матмата е мястото, където е заснет и първия филм от поредицата Индиана Джоунс. Ще продължим към град Дуз, където има възможност за яздене на камили из пясъчните дюни – по желание, срещу
допълнително заплащане (около 15 евро на човек).

Еднодневна екскурзия до Татауин и Шенини
65 евро – възрастен / 35 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
75 евро – възрастен / 45 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуваме към Татауин по Римския път по посока Чахбания. Фото пауза за снимки на малките дюни. Посещение на местния пазар за подправки. След това продължаване към Шенини. Разходка в берберското село, където къщите датират от 11 век. Посещение с местен екскурзовод на “полутроглодитна” къща. Обяд в Татауин, след което пътуваме до ксарите (Ksar el Farch), където има “ghorfas”, стари житници, които са останали недокоснати и датират от 17 век.

Обзорен тур на остров Джерба – целодневна екскурзия
70 евро – възрастен / 40 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
80 евро – възрастен / 50 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Тази екскурзия ви отвежда по римския път, който свързва острова с континенталната част и ви кара да откриете Гуелала, мека на занаятчийската керамика, както и нейния музей на наследството, посветен на традиционните изкуства, обичаи и легенди. Обиколката продължава с посещение на село Erriadh и една от най-старите синагоги в света, Ghriba, където поклонниците се стичат всяка година през май, за да се молят. Тази междинна спирка също ще бъде възможност да оцените работата на улични художници от цял свят в „Djerbahood”, истински музей на открито. В Хумт сук ще се разходите из цветните алеи на местните пазари и ще се опияните от миризмата на безброй подправки. Следва обяд, а денят ни ще завърши с посещение на център “Дар Джилани”.

Обзорен тур на остров Джерба – полудневна екскурзия
35 евро – възрастен / 25 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
45 евро – възрастен / 30 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуване към Римския път. Спираме за снимки и продължаване към Гуелала; Посещение на Музея на изкуствата и традициите, след това грънчарска работилница. След това продължаваме в посока ERRIADH за посещение на синагогата “LA GHRIBA. Разходка до HOUMT SOUK за разходка в стария град. Връщане в хотела.

Релаксираща морска разходка с корабче – полудневна екскурзия
45 евро – възрастен / 30 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
55 евро – възрастен / 35 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуване към пристанището Хумт Сук. Разходка с корабче по море. Възможност за плуване в открито море (в зависимост от времето). Приятна и релаксираща разходка покрай бреговете на остров Джерба. Връщане около 15ч. до пристанището. Релаксиращ ден, така че не забравяйте да вземете кърпа, бански, шапка и слънцезащитен крем!

Посещение на ферма за крокодили – полудневна екскурзия
30 евро – възрастен / 15 евро – дете до 11.99 г. – при предварително плащане в България
40 евро – възрастен / 25 евро – дете до 11.99 г. – при записване на място
Отпътуване от хотела към фермата за крокодили, пристигане и посещение на музея и целия парк. Беседа за дейността и мястото за развъждане на крокодили. Свободно време и разходка.

*Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата.
*Възможни са промени в цените на екскурзиите.