ЯПОНИЯ и магията на цъфналите вишни


10 – 20 април 2019 / 11 дни / 8 нощувки

Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Киото – Осака 
Нара – Хирошима – о.в Миаджима – Йокохама – Камакура


ПРОГРАМА


ДЕН 1

Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч.и отпътуване за Дохас QatarAirв22:30 ч. Кацане на летището в Доха.

ДЕН 2
Кацане на летището в Доха в 03:20 ч.Полет за Токио с QatarAir в 06:45 ч. Кацане на летище Ханеда в 22:40ч.в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела.Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод на руски език и включен обяд. 

Историческия район Асакуса, където се е съхранил ароматът на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини - Нака Мисе, където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуствения остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със Статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза.Площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоитски храм Мейджи Джингу, посветен на император Муцухито -  основателят на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4

Закуска.Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод на руски език и включен обяд.

Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националния парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година.Паркът е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке  ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в Хотела. Нощувка.

ДЕН 5

Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или  

По желание: еднодневна екскурзия Камакура – Йокохамас екскурзовод на руски език и включен обяд. 
(Камакура - старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура. Много живописен по всяко време на годината. Храма Хасе Канон. Главната забележителност  на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град. Камакура. Известен е с голямата си будистка статуя, която е открито изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама - първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият  по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай -  пристанището на бъдещето. Тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, национален паметник на Япония. Връщане в Хотела. Нощувка.

ДЕН 6

Закуска. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод на руски език и включен обяд. 

Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към пламнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония ( изкачването  е с автобус ). Планината е обградена от 5 живописни езера, затова този район още се нарича и Фуджигоко ( петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико и изкачване  с лифт по пътя Качи Качи към близката планина Тендзо, на 1000 м н.в. От панораманата площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години, е посещавано от императора с неговото семейство. След завършване на екскурзията -  трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото с влака- стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото  от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка.

ДЕН 7

Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод на руски език и включен обяд.

По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец. Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“Посещение на музея на Кимоното, замъка Нидзе с великолепната си японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка. 

ДЕН 8

Закуска.Пълен туристически денНара – Осакас екскурзовод на руски език и включен обяд.

Екскурзията ще започне със сити тур в Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу, на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти.Отпътуване за Нара -   първата столица на Япония,като градът е основан през 8-ми век. Парка на Нара се намира в центъра на града и в него за съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланници на боговете. Те са символ на града и затова  тук много ги почитат. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 9

Закуска.Пълен туристически ден Осака – остров Мияджима – Осакас екскурзовод на руски език и включен обяд.

7:30 тръгване от хотела до влака, който направо ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима ( известен като Острова на Храма ). До острова ще стигнем с корабче, с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват светинята на Япония -  Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Островът се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Следобед -  разходка в Хирошима. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 10

Закуска. Сутринта -  свободно време. Тръгване от хотела към станцията на метрото. Отпътуване с влака-стрела „Шинкасен“. Пристигане на гарата в Токио и трансфер до Летище Нарита. 22:20ч полет на QatarAirза Доха.

ДЕН 11

Кацане на летището в Дохав 04:10 ч. В07:05 чполет от Доха  сQatarAirза България.  В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2.


ЦЕНИ


Цена: 6350 лв

Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD= 1.7лв. При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв, туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Цената включва:
 • Самолетни билети по направлението: София –Доха-Токио– Доха– София с полет на QatarAir
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 15.08.2018г. Летищните такси  подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
 • Билети за влака- стрела„ Шинкансен“
  Фуджи–Киото
  Осака - Токио
 • Всички трансфери летище – хотел – летище.
 • 4 нощувки в хотел 3*APA Hotel Itabashi Ekimaeв Токио.
 • 8 закуски на блок маса в хотелите по програмата
 • 2 нощувки в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimaeв Киото
 • 2 нощувки в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Centerв Осака.
 • 6 обяда по време на екскурзиите, включени в програмата
 • Туристическа програма:
  - Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
  - Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и  обяд.
  - Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе  с включен обяд
  - Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и  обяд.
  - Пълен Туристически ден в Осака и старата столица Нара с включени такси за обектите и обяд.
  - Пълен туристически ден Хирошима и остров Миаджима с включено корабче до острова и всички  такси за обектите, и  обяд.
 • Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
 • Водач – екскурзовод, от България
 • медицинска застраховка с покритие  20 000 евро.
Цената не включва:
 • разходи от личен характер
 • трансфер на 1 бр. голям куфар Токио – Осака – $20
 • Екскурзията Камакура –Йокохама  с екскурзовод на руски и включен обяд -  190 долара /пети ден/
 • Доплащане за единична стая – 830 лв

Условия и забележки:


Резервации:
 • Депозит - 1500 лв при записване
 • Второ плащане - 2500 лв до 10.01.2019г.
 • Пълно плащане - до 01.03.2019г.
Условия:

 • Цената е валидна при минимум 20 туристи.
 • В случай ,че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване.
 • Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
  1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 85 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв на турист
  2/ от 84 до 35 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
  3/ под  35 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв, туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Туроператорът предлага застраховка „Отказ от пътуване“ -около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офиса ни.
 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  - Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
  - Лична карта за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
  - пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации