НА МОРЕ В РАДИМА – МОРСКИ ПОЛЪХ И АРОМАТ НА МАНДАРИНИ


СОФИЯ – ОХРИД- АЛБАНСКА РИВИЕРА– ТИРАНА – ОХРИД – СОФИЯ

27 април - 04 май /събота – събота/
15 юни – 22 юни /събота – събота/
31 август – 7 септември /събота -събота/
21 септември -28 септември /събота - събота/


Програма


Първи ден

Отпътуване в 6.30 ч. за Република Македония през КПП Гюешево- Деве баир.Живописен път през планински масиви , между които Осогово и Шар планина, ни отвежда до Охрид и едноименното езеро. Дали името идва от възклицанието на цар Самуил”Ох, рид!” или е видоизменена форма от старогръцки със значение „Град на рида”? Впечатлението от панорамната гледка е незабравимо!
Посещение на Стария град.Настаняване в хотел***/****. Вечеря. Нощувка.

Втори ден

Закуска. Отпътуване за гкпп Кяфасан – по името на планинския проход / 1234 м н. в. / между най-югоизточните склонове на планината Ябланица и Охридското езеро. От пътя се открива прекрасна гледка към скали, планински хребети и Шкумбини- реката, която разделя Албания на Северна и Южна, както и на две етнографски общности. На път към Албанската Ривиера, район Вльора, край цитрусови и маслинови насаждения. Настаняване в хотел*** на брега на Йонийско море, курортно селище Радима. Вечеря.Нощувка.

Трети ден

Закуска. Свободно време за почивка,разходка, плаж. Вечеря Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. Свободно време или екскурзия до Вльора – вторият по големина пристанищен град в Албания, след Дуръс / Драч /.Вльора е перлата на албанските курорти.Тук се срещат две морета – Адриатическо и Йонийско.Оттук има фериботна връзка с Италия. Това е и градът, в който на 28.11.1912 г. е провъзгласена независимостта на Албания. Забележителности: Музей на независимостта, Етнографски музей, Исторически музей и др. Възможност за обяд, покупки. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

Пети ден

Закуска.По желание – разходка с корабче до Пиратската пещера на полуостров Караборун.Вечеря. Нощувка.

Шести ден

Закуска. Свободно време. Вечеря или Празнична вечеря – на чеверме в битово заведение / по желание, допълнително заплащане/. Нощувка.

Седми ден

Ранна закуска. Отпътуване за Тирана. Пешеходен тур „Забележителности в Тирана”.
Време за обяд или поглед от високо към Тирана – почивка в кафенето Скай Тауър, на 14 етаж, в центъра на града или в покрайнините му – с Дайти Експрес лифт, от планината Дайти/ допълнително заплащане / .Отпътуване за Охрид. Настаняване в хотел*** – курорт „Св. Стефан”Вечеря. Нощувка

Осми ден

Закуска . В 11.00 ч- отпътуване за България.По пътя – спирка за обяд. Пристигане вечерта.


Цени


Пакетна цена на турист, настанен в стая с 2 или 3 легла: 539.00 лв /2 нощувки с вечери и закуски в Охрид, 5 нощувки с вечери и закуски в района на Вльора,чадър и шезлонг на плажа , пешеходен тур в Тирана,автобусен транспорт, пътни и гранични такси, екскурзоводско обслужване, застраховка”Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователно покритие 5000 евро/
Дете до 11 г., настанено в стая с двама пълноплащащи – 359.00 лв
Единично настаняване -719.00 лв

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти / около 1, 5 евро за обект /, 15- мин. пътуване / в едната посока / с Дайти Експрес лифт / 10 евро /,екскурзия до Вльора / 10 евро /, Празнична вечеря в битово заведение / 22 евро /, екскурзия до Пещерата на пиратите / 15 евро /.Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат на място.
Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на провеждане на допълнителните екскурзии, в зависимост от предложенията на местните партньори.


Условия за резервация

  • Депозит в размер на 50 % до 25 март и доплащане до 08 април – екскурзия 23-30 април
  • Депозит в размер на 50 % до 25 април и доплащане до 08 май – екскурзия 21-28 май
  • Депозит в размер на 50 % до 05 май и доплащане до 23 май – екскурзия 04 – 11 юни
  • Депозит в размер на 50 % до 11 август и доплащане до 31 август – екскурзия 10 – 17 септември
  • Депозит в размер на 50 % до 19 август и доплащане до 09 септември – екскурзия 18 -25 септември
  • Необходим брой участници за провеждане на екскурзията – 35.
  • Срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 10 дни преди обявените дати за отпътуване