Хотел „СТРАННОПРИЕМНИЦА“ **


Хотел „Странноприемница“ се намира на 8 км южно от центъра на гр. Габрово и е част от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“. Живописно разположен в полите на Стара планина и в непосредствена близост до р. Сивек, хотелът осигурява всички условия за целогодишен отдих, далеч от градския шум, съчетан с автентичната атмосфера на българското Възраждане. Хотелският комплекс гарантира уют и спокойствие сред прохладата на чистия балкански въздух и естествената красота на планинската природа.

Построен и обзаведен в унисон с цялостния облик на етнографския музей, хотелът предлага възможност за активен отдих, бизнес пътувания, делови срещи, конферентни и фестивални прояви среднеповторимото очарование на народния бит в комбинация с модерните достижения на нашето време.

Хотелът разполага с 83 легла в 8 единични стаи, 29 двойни стаи, 3 тройни стаи, 1 стая с 4 легла и 2 апартамента. Всички стаи имат самостоятелни санитарни помещения, бани с душ или вана, телевизор със сателитни програми, телефон. Хотелският комплекс предлага комфортен дневен бар с богат асортимент, традиционна механа с уютна битова обстановка, известна с типичните си местни кулинарни специалитети, Възрожденска механа с лятна тераса и стилен класически ресторант. За удобство на гостите хотелът осигурява ограничен рум-сервиз в рамките на работното време на заведенията за хранене и платен паркинг.

Хотелът разполага още с 2 конферентни зали с капацитет 40 и 80 места. Хотел „Странноприемница“ към Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ е идеалното място за пълноценна почивка сред автентичната атмосфера на българското историческо минало и естествената красота на балканската природа. Той е подходящ избор за релаксация през уикенда или за делови мероприятия и бизнес срещи през цялата година.

ЦЕНИ В ЛЕВА

/нощувка, закуска, туристическа такса, хотелска застраховка/


ПОМЕЩЕНИЕ


ЦЕНА

ЕДИНИЧНА СТАЯ 35.00
СТАЯ С ДВЕ ЛЕГЛА 60.00
СТАЯ С ТРИ ЛЕГЛА 84.00
СТАЯ С ЧЕТИРИ ЛЕГЛА 108.00
АПАРТАМЕНТ 80.00
* Дете до 4г. – безплатно.

* Доплащане: обяд – 7.00, вечеря – 9.00.

* Паркинг-3.00/денонощие.

* Входни билети за музей: 4.00-възрастен; 2.00-учащи.

* Беседа: 6.00 – на български език; 12.00 – на чужд език.

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ

Пакетна цена в лева – 181.00

/ 4 нощувки със закуска, обяд и вечеря ,обучение по програма „Открий какво умееш и се забавлявай „/

* Комплимент от АЕК „Етър“ : входна такса за музея с информационна беседа , запознаване с традиционните празници от музейните специалисти и 1 занимание на открито с музеен педагог .

Програмата включва занаяти в работилници / грънчарска, тъкачна, хлопкарска, за музикални инструменти – изработеното остава за участниците /, работа с гайтан , плетене с царевична шума, боядисване с растителни багрила. На 15 записали се – 1 безплатен .

*Комплимет от туроператора : Застраховка за организирани туристи и печатно произведение с бългaрски легенди.