ХОТЕЛ ТЕРАЗИНИ* – ВЕЛИКО ТЪРНОВО


Разположен в непосредствена близост до крепостта – хълм Царевец , с прекрасен изглед към хълма Света гора, Ректората на Великотърновския университет и река Янтра.

Предлага настаняване в 16 стаи – 4 апартамента, 9 двойни и 3 единични стаи.

На разположение на гостите са: конферентна зала с 22 места, безжичен интернет и възможност за организиране на различни мероприятия ; безплатен Wifi достъп в целия обект; снек бар с лятна градина; постоянно видео наблюдение, гарантиращо сигурността на гостите. На 100м от хотела, пред музей “Най-нова история”, има възможност за гараж / паркинг, а платеният общински паркинг под Балдуиновата кула
разполага с голям брой паркоместа, както и клетки за автобус,

ЦЕНИ В ЛЕВА ЗА ПОМЕЩЕНИЕ / нощувка+закуска / на ден, през седмицата и уикенд

помещение
Единична 50.00 лв. 55.00 лв.
Единична с тераса 55.00 лв. 60.00 лв.
Двойна 65.00 лв. 70.00 лв.
Двойна с тераса 70.00 лв. 75.00 лв.
Апартамент
/две отделни спални/ 105.00 лв. 110.00 лв.
Лукс апартамент
/спалня с холска част/ 115.00 лв. 120.00 лв.


Единичната стая е с легло персон и половина и е възможно двойно настаняване с доплащане 10 лв/ вечер към обявените цени.
Дете до 5 г. се настанява безплатно. По желание, доплащане закуска – 3лв.
Дете от 5 до 12 г. /настанено на допълнително легло/ – 15лв/ ден, на база нощувка със закуска.
А хълмът Трапезица се намира се на десния бряг на р. Янтра, северозападно от Царевец. Представлява естествена крепост, заобиколена от трите си страни от реката. Някога върху стръмните скали се издигали високи стени с бойници и кули. Има две теории за произхода на името Трапезица. Според едната, то произлиза от думата “трапеза”, а според втората – от “трапец”, тъй като формата на платото е трапецовидна. При разкопките в местността, извършени през периода 1884 – 1900 г., били разкрити основите на 17 църкви, които били богато украсени със стенописи и многоцветни мозайки. Досегашните изследвания показват, че по-голямата част от стенописите са дело на майстори от Търновската живописна школа. Надписите са на български език, но от тях са запазени само отделни думи. Извесно е, че Асен I през 1195 г. пренесъл от Средец (София) във Велико Търново мощите на св. Иван Рилски, които били поставени в специално построената за тях църква на Трапезица. Мощите са били съхранявани във Велико Търново до 1469 г., когато били пренесени в Рилския манастир.