Комплекс „БЕЛИТЕ КЪЩИ“ **


Символ на Малко Търново е белият мрамор; бялото, чистото е символ на странджанци.

Уютна обстановка, домашен комфорт, спокойна и пълноценна почивка и сърдечно гостоприемство с пожелание, като на онази древна мраморна плоча, открита в околността : „ Странниче, ти който дойдеш тук, бъди здрав !“

ЦЕНИ В ЛЕВА ЗА НАСТАНЯВАНЕ

Стая с две легла – 40,00
Стая с три легла – 45,00
Стая с четири легла – 60,00
*предложения за мероприятия и екскурзии /пикник, фолклорна вечер,еко маршрути и др./, рекламни материали от местния Туристически Информационен Център.

Местността Градището се намира в землището на гр.Малко Търново. Обявена е за природна забележителност на 13 май 1974 г. с цел запазване на единственото находище на синя хвойна, виреещо в най-високата част на българска Странджа. Живописните околности са привлекли древните обитатели на тези земи, за което свидетелстват останките от антично селище, открити на територията на местността. На юг е разкрит тракийски могилен некропол, а на югоизток, в местността Кунгьов гроб – тракийска и късноантична крепост, извисяваща се върху висок рид на левия бряг на река Младежка. Според специалистите, откритите в района на селото надписи сочат, че тук е имало светилища на Зевс и Хера и Херакъл.