Семеен Пансионат „БОЖИДАРА”**


Разположен е в Стария град,на гърба на главната улица, на 80 м от плажа. Предлага настаняване в стаи с 3 легла. Гостите могат да изберат настаняване и в малко студио за 3-ма души или голямо студио с 3 редовни и 1 допълнително легла, кухненски кът. Всички помещения са оборудвани с хладилник, телевизор, климатик и предлагат панорамен изглед от широките тераси. Цени в лева за помещение за 1 нощувка:

1юли-31 август

Тройна стая -59
Малко студио -61
Голямо студио- 62
1-30 юни и 1-30 септември

Тройна стая – 47
Малко студио -50
Голямо студио- 51
В посочените цени е включена застраховка за организирани туристи.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа, стр. 25

ДАТА: 04.05.2017

Електронна бариера в Стария Созопол

Ще важи само за туристи

Електронна бариера ще регулира пропускателния режим на туристи с коли в Стария Созопол.

Това предвижда проект за допълнение към наредбата за платено паркиране, разработен от общината и пуснат за обществено обсъждане. Бариерата ще е на входа на архитектурния резерват откъм пристанището, откъдето единствено ще могат да влизат автомобили. В Стария град се въвежда синя зона за почасово паркиране срещу 1 лв./ч. Ако се надвишат два часа обаче, таксата е двойна.

Ако не местен влезе с кола на калдъръма и реши да се полюбува на морето оттам, след втория час гледката ще му излезе по-скъпа, обясниха жители на града.

Електронната бариера ще отчита с колко коли е пълен Старият град. Когато се запълнят местата за паркиране, автоматично спира да пропуска коли, докато не излезе някой. На две места преди бариерата в подстъпите към Стария град табла ще информират дали има и колко свободни места за паркиране.

Новият пропускателен режим ще важи за туристите, докато местните ще паркират свободно пред домовете си, обясниха от общината. Той ще е в сила само за лятото от 15 май до 15 септември, но тази година ще се задейства по-късно, след като минат общественото обсъждане и гласуването на общинска сесия.

Извън Стария Созопол в новата част на града също ще има почасово паркиране, но то ще е за неограничено време.

Целта на новите правила е да се въведе ред при паркирането в Созопол, за да не се задръства през лятото, заявиха от администрацията.

По неофициална статистика градът се посещава от 200 000 туристи годишно