ВИЛА МАРК** – СЕЛО КРАЕВОСелцето се намира на 740 м н. в., в Ржана планина, община Ботевград, на 20 км от магистрала „Хемус” и 70 км от столицата. Асфалтов път, в добро състояние, свързва махалите Маринков рът, Минзивара, Хърта, Кривуля, Славо поле, Осикова поляна. Наброява малко над 100 души. В близост до селото е хижа „Лескова”, а съседните села Радотина и Рашково отстоят на 3 км. В центъра се намира малка църква, а извън селото – останки на древната крепост „Градец”. В м. „Маринков рът” е издигнат паметник на загиналите през войните местни жители.

Съборът на Краево се празнува на 7-ми октомври.
В края на селото, на мястото на старо училище, е построен бутиковият хотелски комплекс – вила „МАРК”, с вложени дърво, камък и ковано желязо – ръчна изработка.

Предлага настаняване в двойни стаи и апартаменти /всекидневна с камина, спалня, луксозна баня/. Всички помещения разполагат с климатик, хладилник, сейф.

На разположение на гостите са: механа с 30 места, ресторант-градина на 3 нива, конферентна зала с 25 места, външен басейн, вкл. мини басейн за децата, сауна, езеро за улов на пастърва, развлечения – лов, езда, пикник и др.Предлагат се български селски гозби, дивечови ястия, риба, чеверме.


ЦЕНИ В ЛЕВА ЗА ПОМЕЩЕНИЕ НА ДЕН
/ нощувка, закуска, сауна, басейн , паркинг, интернет /
  • Двойна стая – 80.00
  • Апартамент – 100.00
  • Президентски апартамент – 130.00
  • Възможност за допълнително детско легло – 15.00 лв/ден

Риболовът е услуга, при която единственото условие е уловът да бъде приготвен в кухнята на хотел „Вила Марк”и съответно да бъде заплатен.

Конната езда се провежда в близост до с. Краево – в с. Радотина, където се намира малка ферма, собственост на хотела, благодарение на която се предлага изобилие от домашни храни – зеленчуци от собствена градина, домашно сирене – овче, козе, биволско, краве. Тук теренът е подходящ и просторен за езда. Цените за тази услуга са следните:

  • 20 мин. разходка с водач – 15 лв.
  • 40 мин. разходка с водач – 30 лв.
  • 90 мин. разходка с водач – 60 лв.