НА СЪБОР В МАЛА ФРАНЦИЯ

30-31 август 2025 / събота-неделя/

2-дневна автобусна екскурзия по маршрут: София – Шишковци – Трекляно – Кюстендил – Перник – София / ок.300 км /

Мала Франция обхваща селата в най-малката община – Трекляно, някога към Изворска и Босилеградска околии.

Първи ден, събота: Отпътуване в 8.00ч. за посещение на къща-музей „Владимир Димитров – Майстора” в с. Шишковци. Обектът е открит послучй 100-гишнината от рождението на Майстора – 25-ти юни 1982. Тук той живее и твори в периода 1926 – 1944 г.

Кратка почивка в центъра на селото и продължаване към  Трекляно за ежегодния събор – най-големият в общината, посветен на Голяма Богородица / стар стил /. Участие в празненствата. Всяка година поляната се оглася от музика и песни на различни изпълнители: от кюстендилския състав на Рашко Колев, Слава Соколова – кюстендилска народна певица, Георги Илиевски от Петричко, Яни Янков от Перник…Каква ли ще е изненадата на тазгодишния празник?

Обяд. Късен следобед – отпътуване за Кюстендил. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден, неделя: Закуска. Пешеходна обиколка –  включени 3 обекта  за посещение от многобройните забележителности на града. Посещение на парк „Хисарлъка”, възможност за обяд. Отпътуване за  посещение на крепост „Кракра” – Перник, беседа.  Връщане в София до 19.00ч.

Пакетна цена на турист, настанен в стая с 2 или 3 легла – 219.00 лв

Единично настаняване – 249.00 лв

Пакетната цена включва: автобусен транспорт, водач-екскурзовод, 1 обяд / скара, 1 алкохолно и 1 безалкохолно питие / на събора в Трекляно, 1 вечеря, нощувка, закуска в хотел***/**** – Кюстендил, посещение на  3 забележителности в Кюстендил с включени входни такси, застраховка, печатно произведение с легенди от маршрута.

Пакетната цена не включва  обяд на втория ден и напитки по време на храненията / с изключение на упоменатите в програмата /.

Условия за резервации: депозит в размер на 80 лв при записване. Доплащане – до 18-ти август. Необходим брой туристи за осъществяване на екскурзията – 25. Краен срок за уведомяване при несъбран минимум – 25-ти август.